Info

Huwelijksfotograaf Patrick Geens

Wie?

Ooit studeerde ik elektronica en begon ik te werken als technieker bij een groot telecombedrijf. Parallel daarmee heb ik altijd andere interesses gehad, bezigheden waarin ik anders met creativiteit kon omgaan. Muziek en fotografie is steeds de rode draad geweest in die “nevenactiviteiten”. Sinds 2008 leef ik mij op dat vlak voornamelijk uit in de concertfotografie, meestal in opdracht van damusic.be. Ik begon al snel ook geïnteresseerd te geraken in huwelijksreportages. Aanvankelijk twijfelde ik nog of het mij echt zou liggen maar ondertussen bleef ik wel met verbazing de portfolio’s van vele nationale en internationale top-huwelijksfotografen bekijken. Vandaag is mijn passie voor dit vak zo groot geworden dat ik zelfs minder aan concertfotografie ben gaan doen. Zo ben ik als “second shooter” een tijd mee op reportage  gegaan met huwelijksfotograaf Hung Tran en ben ik zelfstandig huwelijksreportages gaan verzorgen waarvan je hier verschillende previews kan bekijken.

Ongedwongen, zonder veel te regisseren maar vooral te registreren…  zo werk ik het liefst. Eigenlijk probeer ik zoveel mogelijk op te gaan in de groep en zo weinig mogelijk op te vallen als fotograaf. Op die manier kies ik het makkelijkst de beelden die ik wil vastleggen en kan ik foto’s maken die achteraf op een eerlijke en spontane manier jullie trouwdag zullen weergeven.

 Wat?

Een reportage over een volledige dag:

De meest populaire formule is deze waarbij de hele trouwdag in beeld wordt gebracht. Dat wil zeggen, vanaf de voormiddag (opmaak van de bruid) tot minimum een uur na de openingsdans. Op die manier komen zowat alle speciale momenten van de dag in de reportage aan bod. In deze formule is op dezelfde dag ook een photoshoot voorzien met het bruidspaar op een – indien mogelijk – vooraf gekozen locatie. Ongeveer een week na de bruiloft ontvangen jullie dan een mail van mij met een link naar de slideshow (met een beperkt aantal foto’s) die ik dan online heb gezet. Op die manier heb je al snel een idee van hoe het uiteindelijke resultaat er zal uitzien. Vanaf dat moment kan je dan de foto’s in klein formaat (grootte: zie huwelijksalbumdelen met familie en vrienden of op facebook enz… een paar weken later volgt de volledige reportage in hoge resolutie op dvd. Werkuren voor de selectie en nabewerking zijn uiteraard ook mee in de prijs begrepen. Ik werk dus bewust met een duidelijk op voorhand afgesproken prijs, zonder verrassingen.